Wild Water Slot är spelautomaten som tar dig tillbaka till 60-talet. Vi snackar paradisöar, hippies och surfkultur. Det finns många slots som är baserade under vattenytan, nu är det dags att utforska ovanför. Spelet tar dig iväg på en resa till 60-talets hippiekultur och utspelar sig vid kustlinjen med surfare i alla dess former. Spelautomaten är uppbyggd av 5 hjul som tillsammans skapar 3 rader. NetEnt som är välkända för att skapa slots med unik design har även här lyckats otroligt bra. Med en snygg realistisk grafik blandat med tecknat med starka färger så skapar spelautomaten en utmärkt spelupplevelse som får dig att vilja spela vidare för att låsa upp alla bonusarna.

Spelautomaten har en RTP på 96,36 % och du kan förvänta dig att kamma hem flera vinster under en spelsession. Wild Water Slot lanserades redan år 2014 men har hållit sig kvar i toppen av populära slots på diverse spelsidor på nätet. Detta kan bero på att spelet har ett ganska unikt tema men även en snygg och unik grafik som är svår att jämföra sig med. Spelets funktioner kan även han något att göra med att spelarbasen fortfarande växer. Spelautomaten är nämligen fullpackad med wilds, bonusar, free spins och staplade symboler. Så fort du har slagit dig ner så kommer det vara svårt att slita dig. Surfa vidare för att ta reda på mer!

  • Snygg grafik
  • Bonusar
  • RTP 96,36 %
  • Lanserades 2014

Tema och tekniska detaljer

NetEnt har skapat en fullbordad plattform för dig att utforska i denna spelautomaten. Spelet tema kretsar runt hippiekulturen som började växa under 60-talet. För att göra temat mer exakt, så är temat fokuserat på surfkulturen där symbolerna i spelet är hippes med surfbrädor. Bakgrunden av spelet är i form av en strand där du även kan se en bil på den högra sidan av skärmen. Hjulen är placerade i mitten med snygga trädetaljer som agerar som en ram. Som många andra spel från NetEnt så är kontrollpanelen simpel med stora gröna knappar som är tydligt markerade med vilken funktion de har. Förutom “spin” så finns även funktionerna “auto play” och “max bet”.

Spelautomaten använder sig utav 20 fasta vinstlinjer som går att hålla över med musknappen för att ta reda på vilken bana de följer. Fasta vinstlinjer är aktiva under varje snurr och går inte att påverka. Innan du åker tillbaka i tiden och njuter av hippiekulturen så kan du dock ställa in värdet på dina mynt. Myntets värde går att ställa in från 0,01 till 0,50. När du gjort detta så kan du dessutom justera antalet mynt som du ska använda på vardera vinstlinjen. Högsta antalet mynt som går att spela på varje vinstlinje är 10 och lägsta som går att spela är 1 mynt. Du kan satsa mellan 2 kronor och 1000 kronor på ett snurr.

Bonusfunktioner

Wild Water Slot har en rad olika bonusfunktioner för att göra din spelupplevelse så rolig som möjligt. Wild-symbolen i spelet är en symbol som föreställer en haj med texten “wild” för att klargöra. Denna symbol fungerar som substitut till övriga symboler på den högsta möjliga vinnande kombinationen på vinstlinjen. Wild-symbolen är även aktiv under free spins och expanderar över hela hjulet som den landar på för att maximera dina vinstchanser. Scatter-symbolen i spelet är i form av en symbol med en surfare och texten “scatter”. Denna symbol finns på alla 5 hjul och aktiverar free spins. 3 scatters ger dig 15 free spins, 4 scatters ger dig 30 free spins och 5 scatters ger dig 60 free spins.

Symbolen som ger högst utdelning är symbolen med den gyllene surfaren. Denna symbolen kan komma på alla 5 hjul under huvudspelet och även under free spins. Symbolerna i spelet är tillräckligt stora för att täcka upp ett helt hjul om den landar rätt och de föreställer kvinnliga och manliga surfare. Dessa symbolerna har även en bonusfunktion. “Surf’s up bonus” aktiveras om du landar en blandning av surfare som täcker upp alla 5 hjulen. Bonusen aktiveras även om det är samma symbol och resulterar i en multiplikator på 20 gånger. “Surf Team Bonus” aktiveras om du landar 5 unika surfare som täcker upp vardera hjul. Bonusen resulterar i en multiplicerad vinst på hela 200 gånger.

Fördelar

  • Free spins
  • Bonusar
  • Wild-symboler
  • Multiplikator

Nackdelar

  • Temat passar inte alla
  • Endast passiva bonusar

Sammanfattning

Wild Water Slot är en unik slot från NetEnt med ett hippietema och surftema. Spelautomaten har en snygg och välgjord grafik där företaget blandat realism med tecknad grafik. Spelet består av 5 hjul som skapar 3 rader. Med hjälp av 20 fasta vinstlinjer så gäller det att få matchande symboler för att vinna. Symbolerna i spelet är i storleken av 3 rutor och kan täcka upp ett helt hjul. 5 surfare som täcker upp alla hjulen samtidigt resulterar i en multiplikator med 20x eller 200x. Spelautomaten har även en wild-symbol i form av en haj och scatters som ger dig free spins. Spelet är välgjort och värt att ge en chans. Prova spelet redan idag!