Älskar du rymden och aliens? Då har du hittar rätt. Space Wars Slot har nämligen mängder av detta i en och samma spelautomat. Spelautomaten släpptes till marknaden redan 2013 man kan än idag mäta sig med modernare spel när det kommer till grafiken och spelmotorn. Det är ingen annan än spelföretaget NetEnt som är skaparna av detta rymdäventyr. NetEnt som sedan tidigare dominerar marknaden av moderna slots har här valt att slunga dig in i ett äventyr fullpackad med bonusar, free spins och mängder av aliens. Denna slot med fem hjul är uppbyggd med 4 rader istället för det klassiska upplägget med 3 rader, vilket innebär flera vinstlinjer!

Även om ditt största intresse inte är rymden och rymdvarelser så borde du ändå spana in spelet. NetEnt har en tendens att lägga sin magiska touch på alla spel dom skapar och det känner du av även i Space Wars Slot. Spelet inleds med ett snygg animerat intro i 3-d som introducerar dig till spelets tema och karaktärer. Ett varmt välkomnande uppföljt av en snygg plattform och en mystisk behållare på höger sida av hjulen. Behållaren hör till bonusfunktionen i spelet som vi kommer att kika lite närmare på senare. Space Wars Slot är här för att stanna och det borde du också göra, för att ta reda på vad spelet har att erbjuda.

  • Rymdtema
  • Snygg grafik
  • 3D-intro
  • NetEnt

Tema och tekniska detaljer

NetEnt har satsat stort i skapandet av Space Wars Slot och det märks så fort du startar upp spelet. Ett snygg 3D-intro följt av att introduceras till spelets plattform. Spelautomaten har ett tydligt rymdtema där du gästas av udda rymdvarelser och rymd så långt ögat kan nå. Symbolerna i spelet är i form av roligt designade rymdvarelser i 3D-grafik. Symbolerna är i olika storlekar och färger. Högst värda symbolen förställer en röd ädelsten. Hjulen i spelet är transparenta där du kan se rymden och planeter i bakgrunden. På höger sida av hjulen finner du en mystisk behållare och en kontrollpanel nedanför hjulen. Kontrollpanelen påminner om insidan på ett rymdskepp med musik som hjälper till att skapa rätt stämning.

Innan du ger dig iväg på detta intensiva rymdäventyr så kan du ställa in spelet efter vilken nivå du föredrar att spela på. Först kan du ställa in värdet på dina mynt som varierar från 0,01 till 0,50. Det går även att ställa in antalet mynt du ska spela på varje vinstlinje från 1 till 10. Spelet har 40 vinstlinjer som är fasta. Dessa är aktiva under varje snurr och går inte att ändra eller påverka. Spelautomaten har även funktionen “auto play”, där du kan ställa in antalet spel som spelas på en följd. Det finns även en knapp för “max bet” om du vill göra den högsta möjliga satsningen som spelet tillåter.

Bonusfunktioner

Bonusfunktionerna i spelet är få men väldigt aktiva om du gillar att vinna stort. Wild-symbolen i spelet är den symbolen som endast är markerad med texten “wild”. Denna symbolen kan representera alla övriga symboler i en vinnande kombination. Wild-symbolen finns endast tillgänglig på hjul 2 och 4 men har höga chanser att trilla ner och hjälpa dig på traven. Kom ihåg att endast den högst betalda vinsten per vinstlinje ger utdelning. Vinster som sker måste vara från vänster till höger över vinstlinjen för att den ska ge utdelning. NetEnt har valt att satsa mer på helheten än att ha massa avancerade tekniska funktioner som användaren måste lära sig innan man sätter igång och spelar.

NetEnt har valt att i Space Wars Slot endast sätta in en funktion som ska räcka genom att höja din spelupplevelse och samtidigt öka på din semesterkassa. Bonusfunktionen är relaterad till behållaren på den högra sidan av skärmen. Detta är egentligen en maskin som gör det möjligt att skicka tillbaka rymdvarelserna. När du spelar och du lyckas landa en vinnande kombination så kommer rymdvarelserna att bli förflyttade till denna maskin och sedan skjutas tillbaka på hjulet. Detta resulterar i att du som spelar får en gratis re-spin. Detta händer inte bara ibland, utan varje gång du vinner så aktiveras denna funktionen och du får en re-spin. Vinsterna läggs sedan ihop och in på ditt konto.

Fördelar

  • Re-spins
  • Wild-symboler

Nackdelar

  • Få funktioner

Sammanfattning

Space Wars Slot är en spännande spelautomat med ett rymdtema. Temat i spelautomaten kretsar runt rymdvarelser och en mystisk maskin. Med en otrolig snygg och välgjord plattform så har NetEnt lyckats bra i skapandet av spelet. Du använder dig av 5 hjul och 4 rader när du spelar. Du vinner genom att få samma symboler på några av de 40 fasta vinstlinjerna. För att underlätta för dig så finns det wild-symboler som ersätter alla övriga symboler. Bonusfunktionen i spelet fungerar så att du får re-spins varje gång du får en vinst. Detta resulterar i många snurr och extra chanser till att fylla på din plånbok. Spelet har snygg grafik och borde provas av alla som gillar gratis snurr!