Namnet på denna slot ger en fingervisning om vad som väntar i spelet. Javisst är det snabba bilar och snygga tjejer. Det är Microgaming som låtit sig inspireras av Hugh Heffners guldägg magasinet Playboy. Tidningen kom redan någon gång på 1950-talet men tycks fortfarande ges ut i konkurrens med så mycket sexmaterial som finns gratis på nätet. Hur som helst så släpptes denna slot 2013 och den har en hel del godsaker i sig och med det menas roliga bonusspel som det faktiskt finns fyra stycken av i Playboy Slot. Variansen i sloten är medel till hög vilket antyder att en del vinster kan vara nog så höga.

Hjulställningen kommer du att känna igen med fem hjul och tre rader symboler. I denna slot har Microgaming valt att ta bort de traditionella vinstlinjerna och bjuder i stället på 243 vinstvägar. Det fungerar så att det räcker att få tre eller flera lika symboler på hjulen intill varandra för att få en vinst förutsatt att den första symbolen kommer upp på det vänstra hjulet. Det går inte at missa att du har kommit till Playboy Slot då wild-symbolen är den berömda kaninen som utgör Playboys logga. Spelplanen står på en sandstrand med havet i bakgrunden och på hjulen kommer främst fyra snygga tjejer men även sportbilar och annat kul.

  • Fem hjul, tre rader symboler
  • 243 vinstvägar
  • Microgaming släppte sloten 2013

Tema och tekniska fakta

Temat handlar om det goda livet där sol, snygga brudar och snabba bilar är huvudingredienserna. Symbolerna på hjulen talar sitt tydliga språk med de fyra huvudpersonerna Kimi, Sofia, Ashely och Jillian. Dessa är typiska Playboy-bunnies och poserar lättklädda på hjulen. Det är också dessa fyra symboler som betalar bäst. De betalar från 625 till 437 gånger din insats om du får fem stycken på fem hjul. Tre andra symboler som föreställer en ung man med en playboytjej i en sportbil, på en motorcykel och på en segelbåt, betalar från 250 till 375 gånger insatsen. Här finns även spelkortssymbolerna 10, J, Q, K och A vilka betalar från 125 till 187,50 vid fem lika på fem hjul.

Spelet har två specialsymboler, wild och scatter, och dessa är förutom funktionen att vara joker eller öppna upp för free spins generösa utbetalare. Wild-symbolen är spelets och tidningens logga, en stiliserad kanin med fluga. Får du fem av den på fem hjul betalar den 1 250 gånger din insats. Scatter-symbolen är en framsida från ett playboymagasin och får du fem av den på fem hjul så betalar den 750 gånger din insats förutom att den dessutom då öppnar upp bonusrundor åt dig. Det lägsta myntvärdet du kan spela med är 0,01 och som mest kan du satsa 0,25. Väljer du det högsta myntvärdet och fem mynt per linje blir den högsta möjliga insatsen 37,50.

Bonusfunktioner

Förutom linjevinsterna i grundspelet så är det till bonusspelen du vill komma. Det är fyra olika rundor med free spins och de är namngivna av de fyra sköna modellerna Kimi, Sofia, Ashely och Jillian. Du kommer till bonusspelen genom att få minst tre scatters någonstans på hjulen. Den första gången du kommer till free spins-rundan kommer du till Kimi. Hos henne får du 10 free spins och hon bjuder dig generöst på en multiplikator x5 vilket femdubblar dina vinster. I de fyra efterföljande free spins-rundorna hamnar du hos Kimi. Från och med den femte gången du får free spins kommer du i stället att få träffa Sofia. Sofia ger dig 15 free spins.

Sofia har ingen koll på sina wild-symboler utan de kan komma lite hur som helst. Wild-symbolerna växer på hjulen för varje snurr. Har du lyckats komma till free spins-rundan 10 gånger så får du träffa Ashely som ger dig 20 free spins direkt och dessutom har hon Rolling Reels. Denna funktion ger dig ett re-spin för varje vinst samt att du har en multiplikator som växer med varje vinst från x2 till x5. Till sist kommer du till Jillian om du har spelat free spins 14 gånger så kommer du hit vid den 25 omgången. Här får du 25 free spins med Wild Night-funktionen som kan fylla att helt hjul eller alla hjulen med wilds.

Positivt med denna slot

  • De fyra olika free spins-rundorna
  • Upp till 25 free spins med multiplikator
  • Höga linjevinster

Negativt med denna slot

  • Det finns ingen uttalad jackpott

Sammanfattning

Playboy Slot är en videoslot utgiven av brittiska Microgaming. Sloten kom ut under 2013. Den har fem hjul och tre rader symboler. Det finns inga vanliga vinstlinjer utan i stället finns det 243 vinstvägar. Temat är ett playboyliv med snygga tjejer, sportbilar och stora segelbåtar. På hjulen finns även fyra playboymodeller som är värdar för de fyra free spins-rundorna som är bonusspelen. I bonusspelen finns det roliga och betalande specialfunktioner som Running Wilds och Rolling Reels som ger dig fler vinnande kombinationer. Return to Player (RTP) är hög med 97,8 % vilket är lite högre än genomsnittet. Den högsta vinsten som kan betalas ut är 303 750 mynt. Playboy Slot kan spelas i mobiltelefoner och på surfplattor.