Piggy Riches Slot är ett spel som minst sagt sticker ut i mängden. Här får du nämligen följa med på en riktig grisfest! Dock inte vilken grisfest som helst – här är du faktiskt inbjuden till en flådig fest hos två glamorösa grisar som har mer pengar än vad de kan göra av med. Vem ligger då bakom denna roliga och unika produktion? Jo, det är ingen mindre än NetEnt som är kända för att erbjuda sina spelare roliga teman, strålande grafik och en rad olika vinstchanser. Detta hittar du även i Piggy Riches Slot som har en klassisk uppsättning av fem hjul, tre rader och 15 fasta vinstlinjer.

När du klickar dig in på Piggy Riches Slot kommer du snabbt att märka att grafiken inte är särskilt lik den som NetEnt brukar producera idag. Detta har såklart en förklaring – Piggy Riches Slot är nämligen ett spel som lanserades så tidigt som 2010. Grafiken är absolut inte dålig, utan bjuder på roliga bilder och passande ljudeffekter. Om du är ute efter en modernare slot med avancerade animationer bör du dock kanske leta vidare. I övrigt bjuder denna slot på en hel del underhållning. NetEnt har tryckt in både wilds, scatters och en och annan multiplikator bakom symbolerna på spelplanen som kan hjälpa dig att kamma hem maxvinsten enklare.

  • Piggy Riches Slot är ett NetEnt-spel ifrån 2010.
  • Slotten har 5 hjul, 3 rader och 15 fasta vinstlinjer.
  • Wilds, scatters och multiplikatorer ökar vinstchanserna.

Tema och tekniska detaljer

När NetEnt skapade Piggy Riches Slot hade de nog ganska roligt, eftersom temat i sloten är unikt, innovativt och underhållande på samma gång. Här har man skapat en hel historia om två rika grisar som bor i ett enormt hus och har mer pengar än de kan göra av med. Just när du är på besök har de dessutom anordnat en riktig brakfest där det skålas och öppnas champagne om vartannat. Detta hörs klart och tydligt på bakgrundsljudet. Hjulen har fyllts med passande symboler i form av allt ifrån överfyllda plånböcker och säckar med pengar till gyllene kreditkort och förgyllda spelkortssymboler. Självklart finns även herr och fru gris med på hjulen, men mer om dem senare.

Vi börjar med att titta på hur du gör för att spela Piggy Riches Slot. Detta är ett slot med 5 hjul och 3 rader, precis som vilken annan slot som helst. Vinstlinjerna är fasta, vilket betyder att alla linjer är aktiva under samtliga snurr, och 15 till antalet. För att börja spela behöver du bara justera din insats så att den passar din budget. Detta gör du snabbt och enkelt med hjälp av kontrollpanelen du ser under själva spelplanen. Här väljer du en insatsnivå mellan ett och tio och ett myntvärde mellan 0,01 – 0,50. Väljer du att satsa så mycket som möjligt kommer detta att bli 75 euro per snurr och vill du satsa så lite som möjligt blir detta 0,15 euro.

Bonusfunktioner

Piggy Riches Slot är ett spel som lanserades för snart 10 år sedan. På den tiden var det inte lika vanligt med häftiga bonusspel och andra avancerade funktioner, så tyvärr kommer du inte hitta mycket av det här. Det du kommer att hitta är en klassisk wild-symbol och en scatter-symbol som kan ge dig härliga free spins. Wild-symbolen kommer i form av den eleganta grisherren i frack och hatt. För att du enklare ska lägga märke till honom kommer symbolen dessutom med texten “wild”. Om du lyckas snurra fram denna symbol kan den agera som substitut för alla andra symboler (utom scatter) för att hjälpa dig skapa en vinst. Dessutom är alla vinster med wilds tredubblade!

Om grisherren är spelets wild är det inte mer än rätt att grisfrun är spelet scatter. Denna symbol kommer också med texten “scatter” för att du enklare ska ha koll på läget. I vanlig ordning kan minst tre scatters belöna dig med free spins, men extra spännande blir det om du lyckas snurra fram fler än tre scatters. Som mest kan du nämligen vinna upp till hela 28 free spins! Detta är dock inte allt. Även en multiplikator på upp till x6 aktiveras i samband med free spins-vinster, vilket verkligen kan få dina vinstchanser att skjuta i höjden. I övrigt är maxvinsten i spelet 150 000 mynt och lyckas du snurra fram fem pengasäckar belönas du med 2000 mynt.

Fördelar

  • Roligt spel med ett tema som sticker ut
  • Wilds, scatters och multiplikatorer förenklar vinstchanserna
  • Passar även dig som gillar att spela via mobilen

Nackdelar

  • Maxinsatsen är bara 62,50 euro
  • Få bonusfunktioner

Sammanfattning

Det finns många anledningar till varför du borde testa Piggy Riches Slot. Detta är ett NetEnt-spel med en unik look som bjuder på mängder av klassisk underhållning. Temat kretsar kring ett grispar som lever ett riktigt glamoröst liv och när du startar spelet anordnas en lyxig fest med champagne till din ära. Har du tur kan du roffa åt dig lite av grisarnas rikedomar med hjälp av wilds och scatters som dessutom kommer med förmånliga multiplikatorer. Piggy Riches Slot går att hitta på ett flertal casinon online och självklart fungerar det både på mobilen och på datorn. Enda nackdelen är att maxinsatsen är låg och att det inte finns något bonusspel. Hur som helst är grisparet väl värda ett besök!