Leta fram skridskorna och hockeyklubban som ligger och samlar damm i förrådet, för det är dags för Break Away Slot. Spelautomaten är skapad av Microgaming i ett försök att tillfredsställa alla hockeyälskande slotsentusiaster. Resultatet är Break Away Slot, som är fullpackad med action i sann hockeyanda. Denna 5 hjuls slot har en snygg retrografik som får dig att börja tänka tillbaka till din barndom och tiden när hockeykort var populärt. Break Away Slot har hela 243 fasta vinstlinjer, så förvänta dig att vinna ofta när du spelar. Spelet är ett resultat av en trend som skapat en våg av sport relaterade slots på casinomarknaden och Microgaming har lyckats bra med denna!

Likt andra spel från utvecklarna så körs spelautomaten på en snabb spelmotor som flyter på bra och smidigt under spelets gång. Microgaming som har ett stort antal succéspel bakom sig har även lyckats bra i skapandet av Break Away Slot. Du kan självklart förvänta dig en slot som är fullpackad av gynnsamma och innovativa bonussystem som får både plånboken och ditt leende att växa. Det spelar ingen roll om du är hockeyintresserad. Spelautomaten är underhållning av hög nivå med animationer och ljudeffekter som får det att kännas som att du faktiskt är på en riktig hockeyrink. Läs vidare för att ta reda på varför du bara måste prova spelautomaten!

  • Hockeytema
  • Bra grafik
  • 243 vinstlinjer

Tema och tekniska detaljer

Break Away Slot har ett tydligt hockeytema rakt igenom. Symbolerna är även dom hockey relaterad. Symbolerna består av 2 hockeyspelare i olika matchtröjor, hockeymålvakt, två spelare som tekar, domare, målvaktshjälm, hockeyrink, skridskor och en ismaskin. Symbolerna är designade med pixlig grafik och påminner om gamla tv-spel till Super Nintendo. Spelets uppbyggnad består av 5 hjul placerade i mitten med de 243 vinstlinjerna markerade på vardera sida. Bakom hjulen gömmer sig en hockeyrink där du ser isen och ett hockeymål titta fram. Alla symbolerna är stillbilder med rörliga animationer vid delaktighet i en vinnande kombination. Musiken i bakgrunden är i form av en trumpet slinga där du också kan höra jubel och ljud från hockeyklubbor.

Kontrollpanelen är placerad nedanför hjulen och pryds med stora färgglada knappar som representerar de olika funktionerna. Innan du startar din hockeykarriär så kan du ställa in vilken nivå du vill spela på. Eftersom att spelet har 243 fasta vinstlinjer så går det inte att justera dessa, utan dom är aktiva under varje snurr. Du kan dock ställa in värdet du ska ha på mynten som används, som sträcker sig från 0,01 till 0,20. Detta gör du med hjälp av plus- och minusknapparna. Det går även att ställa in antalet mynt som ska spelas på varje vinstlinje. Detta gör du genom att trycka på knappen “coins” så ändras antalet mynt som spelas från 1 till 10 mynt per vinstlinje.

Bonusfunktioner

Det finns ett stort antal bonusfunktioner i Break Away Slot som hjälper dig på traven i din hockeykarriär. Wild-symbolen är i form av Break Away-loggan, med över 40 stycken som kan trilla ner på alla hjulen, Wild-symboler fungerar som substitut till övriga symboler förutom scatter i en vinnande kombination. Det finns även stacked wilds som finns tillgängliga på hjul 3, 4 och 5. Dessa fungerar som vanliga wilds men fyller upp ett helt hjul när dom landar. Spelautomaten har en Rolling Reel-funktion. Denna funktionen gör att symboler som är med i en vinnande kombination försvinner och gör plats för nya. Detta ger dig ytterligare chanser till att få nya vinster varje gång detta händer.

Smashing Wild Feature är en funktion som kan komma när som helst när du spelar. Funktionen finns endast på hjul 2, 3 och 4 där hockeyspelare kraschar in i hjulet. Detta resulterar i att hela hjulet blir till wild-symboler med en garanterad vinst. Har Smashing Wilds aktiverats då försvinner Rolling Reels-funktionen den rundan. Scatter-symbolen är i form av en hockeypuck med texten “scatter”. Symbolen finns tillgänglig på alla 5 hjulen och aktiverar free spins. 3 scatter resulterar i 15 free spins, 4 scatter resulterar i 20 free spins och 5 scatter ger dig 25 free spins. Free spins spelas i en följd efter att rundan är avklarad. Vinster sker med symboler från vänster till höger i en följd.

Fördelar

  • Rolling Reels
  • Smashing Wilds
  • Wilds
  • Free spins

Nackdelar

  • Bakgrundsmusiken kan bli lite tjatig
  • Grafiken passar inte alla

Sammanfattning

Break Away Slot är en snabb och innehållsrik spelautomat utvecklad av Microgaming. Spelet har ett tydligt hockeytema med symboler som föreställer allt från hockeyspelare till skridskor. Spelautomaten är uppbyggd av 5 hjul placerad framför en hockeyrink. Det finns totalt 243 vinstlinjer som är fasta och aktiva under varje snurr. Bonusfunktionerna i spelet är wilds, rolling reels, smashing wilds och free spins. Spelet har intensiv musik som spelas i bakgrunden blandat med publikens jubel. Grafiken i spelet är välgjord med retro-grafik som påminner om gamla tv-spel. Spelet är välgjort och passar alla typer av spelare oavsett om du gillar hockey eller inte. Börja din hockeykarriär redan idag med Break Away Slot och vinn stora vinster!